Cush Jumbo praat met BLG Mind . over ouderschap en geestelijke gezondheid

Acteur Cush Jumbo, rechtsvoor, met BLG Mind Chief Executive Ben Taylor, linksvoor, en medewerkers, vrijwilligers en deelnemers van Mindful Mums en Being Dad

De veelgeprezen acteur Cush Jumbo bezocht BLG Mind in november om Chief Executive Ben Taylor en medewerkers, vrijwilligers en deelnemers van Mindful Mums en Being Dad te ontmoeten, onze welzijnsdiensten voor aanstaande en nieuwe ouders. 

Cush, die momenteel de hoofdrol speelt in de Young Vic's productie van Hamlet, leerde over het werk van de diensten en deelde haar eigen persoonlijke ervaringen met geestelijke gezondheid en moederschap.

Cush lacht met deelnemers van Mindful Mums

Op het moment dat ze beviel van haar zoon, woonde de acteur in New York en speelde hij als advocaat Lucca Quinn in het met een Emmy bekroonde CBS-drama 'The Good Fight', wat een slopend filmschema betekende.

Cush zei dat ze graag een welzijnsgroep had bijgewoond die vergelijkbaar is met Mindful Mums in New York, en voegde eraan toe: "Het zou het hoogtepunt van mijn week zijn geweest, elke week." 

Mindful Mums is het ondersteuningsprogramma voor de geestelijke gezondheid van BLG Mind voor zwangere vrouwen en nieuwe moeders. Het biedt vijf weken durende welzijnscursussen en een vriendschapsservice, die beide worden gerund door vrijwilligers met hun eigen ervaring in het omgaan met geestelijke gezondheid tijdens deze periode van hun leven. De groepen zijn gebaseerd op eerlijkheid en zinvolle interacties waar vrouwen kunnen praten over de hoogte- en dieptepunten van het moederschap zonder bang te zijn om beoordeeld te worden.

Projectcoördinator Mindful Mums en Being Dad Karen Taylor legde uit hoe het programma vrouwen aanmoedigt om vrijuit hun gevoelens over het moederschap te uiten. 

Karen Taylor van Mindful Mums en Being Dad's Nev Walters.

Ze zei: “Mindful Mums gaat niet over het zingen van kinderliedjes of competitief ouderschap. Het gaat over vrouwen die elkaar steunen, de hoogte- en dieptepunten delen van het moeder worden en niet hoeven te doen alsof alles perfect is. 

"De blik van opluchting op de gezichten van vrouwen wanneer ze zich bij de groep voegen, is voelbaar."

Als papa-facilitator sprak Nev Walters over de belangrijke rol die de dienst speelde bij het aanmoedigen van mannen om over problemen te praten. 

Hij zei: “Het is een slopend idee dat je de man met een plan moet zijn en moet weten wat er aan de hand is.

Cush Jumbo in de BLG Mind-tuin in Beckenham

“De Being Dad-groep brengt hier beetje bij beetje verandering in. Het beste is dat als iemand in het begin een beetje aarzelend is, als ze eenmaal bij de groep zijn gekomen en beseffen dat ze niet zullen worden beoordeeld, ze niet stoppen met praten."  

Chief Executive Ben Taylor voegde toe: “Mensen kunnen bij Mindful Mums of Being Dad komen als ze worstelen met hun geestelijke gezondheid, maar ook als ze niet worstelen. Ze staan ​​open voor alle nieuwe ouders, omdat we allemaal wel kunnen zorgen voor ons welzijn in die periode van verandering.”

Andere deelnemers aan het evenement gaven hun visie op wat de groepen voor hen betekenden. 

Leeanne, die al twee jaar vrijwilligerswerk doet voor Mindful Mums nadat ze zich aanvankelijk als deelnemer had aangemeld, zei: "Betrokken raken was het beste wat ik ooit heb gedaan en een enorm keerpunt voor mijn geestelijke gezondheid. Toen ik begon mee te gaan, realiseerde ik me dat alles wat ik voelde normaal was. Ook al heet het Mindful Mums, het gaat er niet om dat je daar zit te mediteren. We praten over ons lichaam, wat ons verdrietig, boos maakt. We delen gemeenschappelijke gevoelens.” 

Een andere voormalige vrijwilliger, Selina, zei: "Ik werd aangemoedigd om me bij de groep aan te sluiten om mijn verhaal te delen, maar ik kreeg er zoveel voor terug dat ik gewoon vrijwilligerswerk moest gaan doen."

Jessica, een nieuwe vrijwilliger, voegde toe: “Ik wil gewoon in een ruimte zijn waar mensen eerlijk zijn; veel peuterspeelzalen waren het niet voor mij.”

Cush vertelde de groep: “Het is verbazingwekkend wat je doet. Mindful Mums is als rock-'n-roll NCT. Je maakt je eigen regels, wat veel meer in lijn is met het ouderschap: niemand haalt een diploma in mama of papa; we verzinnen het allemaal maar, maar er wordt van ons verwacht dat we alles weten.” 

De acteur was op dezelfde manier gecharmeerd van de Being Dad-service. Ze zei dat haar eigen vader, die thuisblijfvader was voor Cush en haar vijf broers en zussen terwijl haar moeder werkte, haar dankbaar zou zijn geweest. 

Cush onthulde dat ze zoon Max graag wil doordringen van de positieve benadering van geestelijke gezondheid die ze door haar eigen ervaringen heeft ontwikkeld. "Als er één ding is dat ik hem zou willen meegeven, is het een gezonde relatie met geestelijke gezondheid", zei ze.  

“Hij voelt zich misschien niet altijd goed, maar ik wil dat hij erover praat in plaats van dingen te verbergen. Het is zo'n belangrijke vaardigheid. Als je mentale gezondheid goed is, kun je vrijwel alles overleven.” 

Nadere inlichtingen

Mindful moeders

Papa zijn