Young Onset Dementia Activists zamelen meer dan £ 4,000 in voor hun groep

De Young Onset Dementia Activists-groep (YODA) van BLG Mind heeft meer dan £ 4,000 ingezameld voor de "levensveranderende" service.

Leden van de groep, die deel uitmaakt van Bromley MindCare-dementie-ondersteuning, hoopten £ 2,500 op te halen door een tocht van 5 km rond Beckenham Place Park in Bromley te maken, maar op het moment van schrijven waren de donaties de £ 4,000 gestegen.

Het geld gaat naar het ontwikkelen van de dienst en het helpen uitbreiden om extra lokale mensen te bereiken bij wie de ziekte is vastgesteld en zich geïsoleerd voelen.

De groep kreeg veel steun in de vorm van de veelgeprezen schrijver, producer en acteur Mark Gatiss, de neef van een van de leden, Sue. Mark, die onlangs aanwezig was op een evenement voor de groep in het Langham Hotel in Londen, wenste de groep succes in een videoboodschap uit de Cotswolds.

Naast de eigen inzamelingsactie van de groep, liep Gregory Wellman, die in Essex woont maar opgroeide in Beckenham, waar de YODA-service is gevestigd, afgelopen zondag de virtuele marathon van Londen ter ondersteuning van de zaak.

Op zijn fondsenwervingspagina legde Gregory uit dat hij meedeed om geld in te zamelen voor YODA omdat de groep een "enorme impact" heeft op het leven van lokale mensen met de ziekte.

Hij vervolgde: "Ik weet dat de impact op deze individuen die deel uitmaken van de groep levensveranderend is, van een mentaliteit van zorgen en vervreemd voelen naar het hebben van een doel en het leven van hun beste leven ondanks elke diagnose."

Over de wandeling zei Bromley Dementia Services Manager Saira Addison: “Het was een geweldige dag! De sfeer was elektrisch; zoveel mensen, kinderen en huisdieren kwamen langs om de YODA's te steunen.

“Het was een uitdaging, maar iedereen heeft het gehaald en voor sommigen was het de eerste keer in jaren dat ze zo ver hadden gelopen. Het was echt inspirerend. Laten we ervoor zorgen dat die donaties binnen blijven en ons oorspronkelijke doel verdubbelen en £ 5k bereiken!”

Ze voegde eraan toe: “Ik wil Lucy, Lewin en Donovan van het Homestead Cafe heel erg bedanken voor de gratis thee en koffie; het personeel van Kitchen in West Wickham, die ons 10% korting op de rekening gaf; en aan Lindsey, de dochter van Kevin, een van onze YODA's, die de hele maaltijd voor iedereen betaalde.”

YODA-groepslid Beverley zei: "Ik ben zo trots op de vastberadenheid van degenen die dachten dat ze niet zo ver konden lopen."

Dementie op jonge leeftijd wordt gedefinieerd als dementie bij mensen onder de 65 jaar. YODA staat open voor iedereen die met de aandoening leeft, en hun verzorgers, in Bromley, Lewisham en Greenwich.

schenken

Als je een donatie wilt doen om de service te helpen meer lokale mensen te bereiken, ga dan naar de YODA Virgin Money Giving-pagina.

Een paar foto's van de door YODA gesponsorde wandeling.