BLG Mind lanceert mentaal gezondheidsprogramma voor middelbare scholieren

Bromley, Lewisham & Greenwich Mind hebben een nieuw initiatief voor geestelijke gezondheidszorg gelanceerd, Minds Up genaamd, voor leerlingen van twee Bromley middelbare scholen na de tragische dood van twee lokale jongeren.

Het Minds Up-programma werd mogelijk gemaakt door donaties van de families van Oliver Stubbs en Laura Harrington, beiden oud-leerlingen van Bromley middelbare scholen.

De regeling, die in september 2021 van start ging en tot juni 2022 loopt, is volledig gefinancierd met geld dat is ingezameld door hun families en leden van het publiek.

BLG Mind mental health trainer Kirat Kalyan met leerlingen van Newstead Wood School.

Charlotte Fletcher, Head of Development voor BLG Mind, zei: “Dankzij de genereuze donaties die ter nagedachtenis aan Laura en Oliver zijn ingezameld, hebben we Minds Up kunnen creëren om het mentale welzijn van studenten op Eden Park High en Newstead Wood-scholen te ondersteunen.

"We zijn vereerd en ontroerd dat de families van Laura en Oliver BLG Mind hebben toevertrouwd om deze ondersteuning te bieden, en dat ze, in een enorm moeilijke tijd voor hen, denken aan het mentale welzijn van andere jonge mensen."

In een gezamenlijke verklaring merkten Sharon en Richard Stubbs, de ouders van Oliver Stubbs, op: “We zijn erg blij dat jonge mensen op deze scholen toegang hebben tot zulke essentiële geestelijke gezondheidszorg. Onze wens is dat dit project helpt om nog meer onnodige sterfgevallen te voorkomen.”

Charlotte Crowe, hoofdtrainer van BLG Mind, links, voegt zich bij Kirat bij het geven van de sessie voor mentaal welzijn op de Newstead Wood School.

Minds Up heeft als doel het bewustzijn van stress, welzijn en geestelijke gezondheid in de schoolgemeenschap te vergroten. De inhoud van het programma werd geïnformeerd door workshops die werden gehouden door het BLG Mind Mental Health Training-team met onderwijzend en pastoraal personeel, evenals een dwarsdoorsnede van jongeren van elke school.

De sessies worden gegeven door BLG Mind trainr Kirat Kalyan, die veel ervaring heeft met het werken met jongeren en een programma heeft ontwikkeld dat geschikt is voor de verschillende behoeften van leerlingen in jaar 7 tot en met 13.

Kirat zei: “We zijn misschien nog maar twee weken bezig met het project, maar het was een absoluut genot om de groei en het zien van die gloeilampmomenten voor de studenten op de twee scholen te faciliteren.

“We zijn nog maar net begonnen.”

Elke leerling krijgt niet alleen een opleiding in de geestelijke gezondheidszorg, maar krijgt ook informatie over organisaties waarmee hij contact kan opnemen als hij hulp nodig heeft, evenals het personeel op zijn school dat hem kan ondersteunen.

Laura's broers en zussen lopen halve marathon ter nagedachtenis

De broers en zussen van Laura Harrington, Fiona en Geoff, namen op 10 oktober deel aan de Royal Parks Halve Marathon ter nagedachtenis aan hun zus en om meer geld in te zamelen voor het Minds Up-programma. Als je ze wilt sponsoren, bezoek dan hun Virgin Money Giving-pagina.

Nadere inlichtingen

Onze trainers voor geestelijke gezondheid helpen organisaties om omgevingen te creëren waar mensen zich meer op hun gemak voelen en beter geïnformeerd zijn over geestelijke gezondheidsproblemen. We hebben een reeks kant-en-klare cursussen en kunnen ook pakketten op maat maken. Zie onze Sectie Geestelijke Gezondheidstraining of e-mail mhtraining@blgmind.org.uk voor meer informatie.

Als je meer informatie wilt over het Minds Up-programma, neem dan contact op met Charlotte Fletcher, Head of Development: e-mail Charlotte.fletcher@BLGMind.org.uk.