BLG Mind-onderzoek zet perinatale ondersteuning in de schijnwerpers

Een moeder die haar baby vasthoudt terwijl ze uit het raam kijkt

Onderzoek naar perinatale geestelijke gezondheidszorg onder leiding van BLG Mind zou de kraamzorg in Zuidoost-Londen kunnen verbeteren.

Eerder dit jaar kreeg BLG Mind de opdracht van NHS England om onderzoek te doen naar het begrijpen van de barrières voor toegang tot geestelijke gezondheidszorg tijdens de perinatale periode (zwangerschap en de maanden na een geboorte).

Het onderzoek was gericht op zes stadsdelen in het zuidoosten van Londen: Bexley, Bromley, Greenwich, Lambeth, Lewisham en Southwark.

BLG Mind gaf consultants de opdracht om het veldwerk in elke gemeente uit te voeren. In totaal werkten de consultants met meer dan 400 vrouwen. De bevindingen worden nu geanalyseerd om eventuele trends te identificeren en te onthullen of er stadsdeel-specifieke barrières zijn voor vrouwen om toegang te krijgen tot perinatale geestelijke gezondheidszorg.

Charlotte Fletcher, Head of Development bij BLG Mind en projectleider, zei: “Het uitvoeren van dit onderzoek tijdens een wereldwijde pandemie was een uitdaging voor alle betrokkenen, en het identificeren van vrouwen om deel te nemen aan het project wanneer de meeste dingen zijn afgesloten en relevant personeel minder beschikbaar is aan de stam toegevoegd.

“Ik ben echter erg blij dat we nu zes stadsbrede rapporten hebben die we kunnen gebruiken bij het genereren van een rapport voor Zuidoost-Londen als geheel.

“Ik denk dat de consultants die het werk hebben uitgevoerd opmerkelijk goed hebben gepresteerd in de gegeven omstandigheden, en ik kijk uit naar de presentatie van het eindrapport, dat aanbevelingen zal bevatten voor gebruik in de perinatale geestelijke gezondheidszorg binnen de NHS voor de toekomst. Dit zou op zijn beurt de ervaringen van vrouwen die toegang hebben tot deze diensten moeten verbeteren en de diensten voor iedereen toegankelijker moeten maken. "

BLG Mind zal de resultaten van dit onderzoek binnenkort publiceren.