Általános adatvédelmi irányelvek

1. Bevezetés

Szeretnénk, ha mindenki, aki segítségért fordul hozzánk, az adományozók, beszállítóink, munkatársaink és önkénteseink magabiztosak lennének abban, hogy az általuk megosztott személyes adatok miként kerülnek kezelésbe és felhasználásra.

Ez a házirend tájékoztatást nyújt arról, hogy milyen információkat gyűjtenek, hogyan használják és hogyan gondoskodunk róla.

Az Ön által megadott információkat az 1998. évi adatvédelmi törvény és a 2018. évi általános adatvédelmi irányelvek (GDPR) szerint gyűjtjük, tároljuk és felhasználjuk. Igyekszünk az adatokat a lehető legpontosabban és naprakészebben tartani, és nem tartjuk tovább a szükségesnél tovább. Bizonyos esetekben a törvény meghatározza az információ megőrzésének időtartamát, de a legtöbb esetben a Bromley, a Lewisham & Greenwich Mind felhasználja mérlegelési jogkörét annak biztosítására, hogy ne vezessünk nyilvántartást a szükségesnél hosszabb ideig.

2. Információk, amelyeket rólunk gyűjtünk

Az általunk gyűjtött információk személyes adatok lesznek, ezek egy része speciális kategóriába sorolható adatnak minősül.

Személyes adatok

Az 1998. évi adatvédelmi törvény szerint megváltozott személyes adatok olyan adatok, amelyek egy élő személyt azonosítanak és / vagy az adott személyről bármilyen véleménynyilvánítást tartalmaznak. Az Öntől esetlegesen gyűjtött személyes adatok tartalmazhatnak olyan alapvető részleteket, mint a neve, születési dátum, e-mail cím, postai cím és telefonszám. Tartalmazhat minden olyan információt rólad a fájljainkban, amelyek olyan szolgáltatásainkkal kapcsolatosak, amelyekre esetleg hivatkoztak vagy hozzáférhettek hozzájuk.

Speciális kategória adatok

Bizonyos adatokat különleges kategóriába sorolják. Például faji vagy etnikai származás, vallási vagy hasonló jellegű meggyőződés, testi vagy lelki egészségi állapot és szexualitás.  Érzékeny jellege miatt különlegesnek minősül.

3. Hogyan használjuk az Ön adatait?

Az Ön által megadott információkat felhasználjuk munkánk elvégzéséhez, amely többek között a következő célokat fogja magában foglalni:

  • szolgáltatások megtervezésére és nyújtására
  • megfelelő személyközpontú támogatási terv készítése az Ön igényeinek megfelelően
  • hogy hatékonyan álljon kapcsolatban más szolgáltatásokkal az Ön érdekében
  • hogy megvédje Önt vagy másokat a bántalmazástól vagy a kártól
  • hogy segítsen megszervezni és fogadni a szolgáltatásokat, ha szükséges
  • hogy a külső szabályozók, ellenőrök és finanszírozók ellenőrizhessék és auditálhassák szolgáltatásainkat, és biztosítsák, hogy megfelelnek az előírt szabványoknak
  • hogy felülvizsgálhassuk, auditálhassuk és javíthassuk szolgáltatásaink minőségét, és növelhessük azok előnyeit Ön és mások számára
  • hogy biztosíthassuk szolgáltatásaink elérhetőségét a társadalom minden része számára
  • a személyzet és az önkéntesek iránti felelősségünk teljesítése
  • kapcsolatba lépni más ügynökségek szakembereivel az általunk kínált áttételekkel és szolgáltatásokkal kapcsolatban
  • a szolgáltatásaink és az adománygyűjtés elősegítése.

4. Információk megosztása

Csak akkor osztunk meg információt más szervezetekkel, ha erről tájékoztattuk (például partnerszervezettel), ahol erre törvényesen kötelesek vagyunk (például HMRC), vagy ha ehhez hozzájárulásunkat megszereztük (például háziorvosunk).

Bizonyos körülmények között előfordulhatnak olyan esetek, amikor az Ön beleegyezése nélkül meg kell osztani az információkat más szervezetekkel a BLG Mind politikájának, a közös jognak és adott esetben az 1998-as adatvédelmi törvénynek megfelelően. Például olyan esetekben, amikor a nyilvánosságra hozatal közérdek alapján indokoltnak tekinthető, például azért, hogy megvédje Önt vagy mást a kártól. Ilyen körülmények között a megosztott információkat mindig a szükséges minimumra korlátozzák. Ha ezt tesszük, tájékoztatást kap arról, hogy kivel és miért osztottunk meg információkat.

5. Az általános adatvédelmi előírások (GDPR) betartása

A GDPR előírja, hogy rendelkezzenünk jogi alapokkal az Ön adatainak tárolásához, amelyeket közölnünk kell Önnel. A speciális kategóriájú adatokhoz a számos speciális feltétel egyikét is teljesítenünk kell. Minden adatainkra külön adatvédelmi figyelmeztetés tartozik minden szolgáltatásunkra és tevékenységi területükre vonatkozóan. Ezek megtalálhatók weboldalunk megfelelő részén.

6. Biztonság

Személyes adatainak biztonsága nagyon fontos számunkra. Megfelelő fizikai, technikai és szervezési intézkedéseket hajtottunk végre az általunk kezelt információk védelme érdekében megakadályozza a nem megfelelő hozzáférést, használatot, módosítást, megsemmisítést és elvesztést.

7. Hozzáférési jog

Az adatvédelmi törvény értelmében joga van kérni a róluk tárolt információk másolatát. Ez alanyi hozzáférési kérelem néven ismert.

A tantárgyhoz való hozzáférés iránti kérelmet írásban kell benyújtani (e-mail kérés elfogadható), és díjat számíthat fel. Az információkat egy hónapon belül meg kell adnunk, kivéve, ha ez különösen bonyolult, vagy ha számos kérést kapunk Öntől, ebben az esetben további két hónappal meghosszabbíthatjuk az időt.

A harmadik felek, azaz a biztosítók vagy ügyvédek kérelmeihez csatolni kell az elmúlt 6 hónapban aláírt hozzájárulási űrlapot.

8. Helyesbítés és törlés kérésének joga (kérje, hogy felejtsék el)

Önnek joga van arra kérni minket, hogy javítsunk ki minden olyan információt, amelyet rólunk tartunk, és amely véleménye szerint helytelen.

Önnek joga van arra, hogy kérjék elfelejtésétől, ami azt jelenti, hogy minden olyan adatot, amelyet rólunk tartunk, anonimizálni kell, hogy ne lehessen többé azonosítani. Ez azonban azt jelenti, hogy nem tudunk szolgáltatást nyújtani Önnek, és ha a jövőben szeretne tőlünk szolgáltatást, akkor nem férhetünk hozzá a korábbi nyilvántartásaihoz.

9. Weboldalunk

A házirend ezen szakasza elmagyarázza, hogyan védjük és használjuk a weboldalra vonatkozó adatokat, milyen információkat www.blgmind.org.uk (a továbbiakban: ez a weboldal) összegyűjti, és hogy a Bromley, a Lewisham & Greenwich Mind szervezet (a továbbiakban mi, mi és mi) hogyan használja fel ezeket az információkat.

9a. Kapcsolatának biztosítása a weboldalunkkal

Ez a webhely SSL (Secure Sockets Layer) biztonsági tanúsítványt használ a webhelyhez való kapcsolatok és forgalom titkosításához és védelméhez. Ha ezen a webhelyen tartózkodik, akkor a böngésző címsorában az alábbiak közül legalább egyet látnia kell a webhelyhez való biztonságos kapcsolat megerősítéséhez:

  • Lakat szimbólum
  • A „https: //; a weboldal címe előtt
  • A „biztonságos” vagy a „biztonságos kapcsolat” szavak

A webhely látogatójának feladata, hogy a biztonság maximalizálása érdekében számítástechnikai eszközeit és szoftvereit a legújabb verzióra frissítse.

9b. Cookie-k

Ez a weboldal sütiket használ:

  • segítsen nekünk figyelemmel kísérni és megérteni, hogy az emberek hogyan használják a weboldalt
  • azonosítsa a visszatérő vagy ismétlődő látogatókat
  • kezelni a weboldal biztonságát
  • kezelje a bejelentkező embereket or ki a weboldalról.

Ezeket a sütiket letilthatja a szoftveréhez és rendszeréhez megfelelő asztali és mobilalkalmazásokkal.

9c. Hogyan használják a látogatók ezt a weboldalt

A Google Analytics és az oldalcímkézési technikák segítségével megértjük, hogyan használják ezt a webhelyet a látogatók.

Tudjon meg többet arról, hogy a Google milyen információkat gyűjt, hogyan használja és védi ezeket az információkat itt. A link arról is tájékoztat, hogy miként lehet leiratkozni a Google Analytics szolgáltatásról.

A Google Analytics és ez a webhely a következő információkat gyűjtheti:

  • látogató IP-címe, webböngésző, használt eszköz (ek)
  • hogyan jöttek az emberek a weboldalunkra, a weboldalakon töltött idő
  • hogy a látogató be van-e jelentkezve a webhely korlátozott részébe
  • ha nemrég látogató érkezett a weboldalra.

Ez az információ segít nekünk:

  • győződjön meg arról, hogy weboldalunk megfelel-e a látogatói és a technológiai igényeknek
  • tudd meg, hogy olyan információt nyújtunk-e, amelyre szükséged van, vagy hasznosnak találod-e
  • a lehető legjobban használja ki jótékonysági forrásainkat, hogy népszerűsítse tevékenységét, és támogassa azokat az embereket, akiknek szüksége van a szolgáltatásainkra.

9d. Kapcsolatfelvétel a Weboldalon keresztül

Személyesen azonosíthatjuk Önt, ha megjegyzést fűzünk, űrlapot küldünk be vagy kattintunk egy e-mail linkre, amikor a webhelyet használjuk. Ez magában foglalja az olyan információkat, mint a neve, IP-címe, e-mail címe, telefonszáma és minden más, a számunkra megadott információ. Igyekszünk az összegyűjtött információkat a lehető legkevesebbet tartani ahhoz, hogy válaszolhassunk visszajelzéseire, üzeneteire, észrevételeire vagy kérdéseire.

9e. Feliratkozás az e-mailes értesítésekre, hírlevelekre és frissítésekre

E-mail feliratkozást kínálunk hírlevelünkre, marketinget, adománygyűjtést és szolgáltatásaink frissítéseit.

Csak az utónevét és az e-mail címét kérjük, és bármikor leiratkozhat a kapott e-mailek végén található link használatával. Az Ön által megadott információkat csak a fenti célokra használjuk fel, és azokat nem adjuk el vagy adjuk bérbe harmadik félnek, szervezetnek vagy vállalatnak.

Ehhez a szolgáltatáshoz harmadik fél e-mail szolgáltatóit használjuk. A vállalat a vonatkozó adatvédelmi jogszabályoknak megfelelő biztonságos szolgáltatást nyújt. Az e-mailek elküldése mellett olyan elemzéseket is nyújtanak számunkra, mint a kattintási arány, a nyitott tarifák, a tőlünk kapott e-mailek megosztása és továbbítása. Ez segít megbizonyosodni arról, hogy olyan információkat szolgáltatunk, amelyek relevánsak a feliratkozók számára, és mérjük marketingünk és kommunikációnk hatékonyságát. 

10. Lépjen kapcsolatba velünk

Ha többet szeretne megtudni, vagy bármilyen aggálya van az Ön adatainak feldolgozásával kapcsolatban, vagy ha be szeretne kérni egy személyt, kérjük, lépjen kapcsolatba velünk:

Adatkezelő
Bromley, Lewisham és Greenwich Mind
Anchor House, 5 Station Road, Orpington, Kent, BR6 0RZ
Tel: 01689 811222
E-mail: Data.Controller@blgmind.org.uk 

11. Panasz benyújtásának joga

Ha bármikor úgy gondolja, hogy probléma merül fel az Ön adatainak kezelésével kapcsolatban, akkor joga van panaszt tenni velünk a szokásos panasztételi eljárásunk során, amelynek részletei megtalálhatók a blgmind.org.uk weboldalon, vagy e-mail cím: Data.Controller@blgmind.org.uk

Az Információs Bizottság irodájával közvetlenül is kapcsolatba léphet a következő címen: www.ico.org.uk

Frissítve 2020 november