Ochrana Osobních Údajů

1. Úvod

Chceme, aby každý, kdo k nám přijde pro podporu, dárci, naši dodavatelé, naši zaměstnanci a naši dobrovolníci, měl jistotu, jak bude o osobní údaje, které sdílejí, postaráno a použity.

Tato zásada poskytuje informace o tom, jaké informace se shromažďují, jak se používají a jak se o ně staráme.

Shromažďujeme, ukládáme a používáme veškeré informace, které poskytnete v souladu se zákonem o ochraně osobních údajů z roku 1998 a obecnými zásadami ochrany údajů z roku 2018 (GDPR). Budeme se snažit udržovat data co nejpřesnější a nejaktuálnější a nebudeme je uchovávat déle, než je nutné. V některých případech zákon stanoví dobu, po kterou musí být informace uchovávány, ale ve většině případů společnost Bromley, Lewisham & Greenwich Mind využije svého uvážení, aby zajistila, že nebudeme uchovávat záznamy déle, než je nutné.

2. Informace, které o vás shromažďujeme

Informace, které shromáždíme, budou osobní údaje, některé z nich mohou být klasifikovány jako data zvláštní kategorie.

Osobní údaje

Změněno podle zákona o ochraně osobních údajů z roku 1998 jsou osobní údaje definovány jako údaje, které identifikují živou osobu a / nebo zahrnují jakékoli vyjádření názoru na tuto osobu. Osobní údaje, které od vás můžeme shromažďovat, mohou zahrnovat základní podrobnosti, jako je vaše jméno, datum narození, e-mailová adresa, poštovní adresa a telefonní číslo. Může také obsahovat jakékoli informace o vás v našich souborech vztahujících se k jakékoli z našich služeb, ke kterým vám může být odkázáno nebo k nimž máte přístup.

Data speciální kategorie

Některá data jsou klasifikována jako data zvláštní kategorie. Například rasový nebo etnický původ, náboženské nebo jiné přesvědčení podobné povahy, tělesné nebo duševní zdraví a sexualita.  Je klasifikován jako speciální kvůli své citlivé povaze.

3. Jak používáme vaše údaje

Informace, které nám poskytnete, použijeme k provedení naší práce, které mimo jiné zahrnují následující účely:

  • plánovat a poskytovat služby
  • vytvořit vhodný plán podpory zaměřený na osobu podle vašich potřeb
  • efektivně spolupracovat s dalšími službami ve svůj prospěch
  • pomáhat chránit vás nebo ostatní před zneužíváním nebo poškozením
  • abychom vám pomohli zajistit a v případě potřeby přijmout služby
  • aby externí regulační orgány, inspektoři a finančníci mohli kontrolovat a kontrolovat naše služby a zajistit, aby splňovaly požadované standardy
  • abychom mohli kontrolovat, kontrolovat a zlepšovat kvalitu našich služeb a zvyšovat jejich přínos pro vás i ostatní
  • abychom mohli zajistit, aby naše služby byly přístupné všem částem společnosti
  • plnění našich povinností vůči zaměstnancům a dobrovolníkům
  • kontaktování odborníků z jiných agentur ohledně doporučení a služeb, které nabízíme
  • usnadňovat propagaci našich služeb a získávání finančních prostředků.

4. Sdílení informací

Budeme sdílet informace s jinými organizacemi, pouze pokud jsme vás informovali, že tak učiníme (například s partnerskou organizací), kde jsme ze zákona povinni tak učinit (například HMRC), nebo kde jsme k tomu získali váš souhlas (například váš praktický lékař).

Za určitých okolností mohou nastat situace, kdy je nutné sdílet informace bez vašeho souhlasu s jinými organizacemi v souladu se zásadami BLG Mind, obecným právem a zákonem o ochraně osobních údajů z roku 1998. Například za okolností, kdy se zveřejnění považuje za odůvodněné ve veřejném zájmu, např. K ochraně vás nebo někoho jiného před újmou. Za těchto okolností budou sdílené informace vždy omezeny na nezbytné minimum. Pokud to uděláme, budete informováni o tom, s kým a proč jsme sdíleli informace.

5. Dodržování obecných nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR)

GDPR vyžaduje, abychom měli právní základ pro uchovávání vašich údajů, který vám potřebujeme sdělit. U údajů o zvláštní kategorii také musíme splnit jednu z řady zvláštních podmínek. Pro každou z našich služeb a každou oblast činnosti existuje samostatné oznámení o ochraně osobních údajů, které stanoví, které se vztahují na vaše údaje. Najdete je v příslušné části našeho webu.

6. Bezpečnostní

Uchovávání vašich osobních údajů v bezpečí je pro nás velmi důležité. Zavedli jsme vhodná fyzická, technická a organizační opatření na ochranu informací, které poskytujeme zabránit nesprávnému přístupu, použití, úpravám, zničení a ztrátě.

7. Právo na přístup

Podle zákona o ochraně osobních údajů máte právo požadovat kopii informací, které se o vás uchovávají. Toto se nazývá žádost o přístup subjektu.

Subjektové žádosti o přístup musí být podány písemně (e-mailové žádosti jsou přijatelné) a může být spojen s poplatkem. Jsme povinni poskytnout informace do jednoho měsíce, pokud to není zvlášť komplikované nebo pokud od vás neobdržíme řadu požadavků, v takovém případě můžeme dobu prodloužit o další dva měsíce.

K žádostem třetích stran, tj. Pojišťovnám nebo právním zástupcům, musí být přiložen formulář souhlasu podepsaný během posledních 6 měsíců.

8. Právo požadovat opravu a výmaz (požádat o zapomenutí)

Máte právo nás požádat o opravu veškerých informací, které o vás máme, a které považujete za nesprávné.

Máte právo být požádáni o zapomenutí, což znamená, že veškerá data, která o vás uchováváme, musí být anonymizována, aby již nemohla být identifikována jako vaše. To však bude znamenat, že vám nebudeme schopni poskytnout službu, a pokud byste od nás v budoucnu chtěli službu, nebudeme mít přístup k vašim historickým záznamům.

9. Naše webové stránky

Tato část zásad vysvětluje, jak zabezpečujeme a používáme údaje týkající se webových stránek, jaké informace www.blgmind.org.uk (dále jen „tento web“) shromažďuje a jak organizace, Bromley, Lewisham & Greenwich Mind (dále jen „my“, „nás“ a „naše“) tyto informace používá.

9a. Zabezpečení vašeho připojení k naší webové stránce

Tento web používá k šifrování a ochraně připojení a provozu na webu bezpečnostní certifikát SSL (Secure Sockets Layer). Pokud se nacházíte na tomto webu, měl by se v adresním řádku vašeho webového prohlížeče zobrazit alespoň jeden z následujících údajů, aby se potvrdilo zabezpečené připojení k tomuto webu:

  • Symbol visacího zámku
  • Text „https: //; před adresou webu
  • Slova „Zabezpečené“ nebo „Zabezpečené připojení“

Je na návštěvníkovi tohoto webu, aby zajistil aktualizaci svých výpočetních zařízení a softwaru na nejnovější verze s cílem maximalizovat zabezpečení.

9b. Soubory cookie

Tento web používá cookies k:

  • pomozte nám sledovat a porozumět tomu, jak lidé používají web
  • identifikovat vracející se nebo opakující se návštěvníky
  • spravovat zabezpečení tohoto webu
  • spravovat přihlašování lidí or z webu.

Tyto soubory cookie můžete blokovat pomocí příslušných desktopových a mobilních aplikací pro váš software a systém.

9c. Jak návštěvníci používají tento web

Používáme Google Analytics a techniky označování stránek, abychom pochopili, jak tento web používají návštěvníci.

Zjistěte více, jaké informace Google shromažďuje, jak je používá a chrání zde. Odkaz také poskytuje informace o tom, jak se můžete odhlásit ze služby Google Analytics.

Google Analytics a tento web mohou shromažďovat informace, jako například:

  • IP adresa návštěvníka, použitý webový prohlížeč, zařízení
  • jak lidé přišli na náš web, čas strávený na webových stránkách
  • zda je návštěvník přihlášen do omezené části webu
  • pokud návštěvník nedávno přišel na web.

Tyto informace nám pomáhají:

  • ujistěte se, že naše webové stránky splňují návštěvnické a technologické potřeby
  • vědět, jestli poskytujeme informace, které potřebujete nebo považujete za užitečné
  • co nejlépe využít naše charitativní zdroje k propagaci toho, co děláme, a k podpoře lidí, kteří potřebují naše služby.

9d. Kontaktujte nás prostřednictvím webových stránek

Můžeme vás osobně identifikovat, pokud zanecháte komentář, odešlete formulář nebo kliknete na e-mailový odkaz, když používáte web. To zahrnuje informace, jako je vaše jméno, IP adresa, e-mailová adresa, telefonní číslo a jakékoli další informace, které nám poskytnete. Snažíme se shromažďovat informace, které shromažďujeme, na minimum potřebné k tomu, abychom mohli reagovat na vaše zpětné vazby, zprávy, komentáře nebo dotazy.

9e. Přihlášení k odběru e-mailových oznámení, zpravodajů a aktualizací

Nabízíme e-mailové předplatné našeho zpravodaje, marketingu, získávání finančních prostředků a aktualizací o našich službách.

Žádáme pouze vaše křestní jméno a e-mailovou adresu a odběr můžete kdykoli zrušit pomocí odkazu ve spodní části e-mailů, které obdržíte. Informace, které nám poskytnete, budou použity pouze pro výše uvedené účely a nebudou prodávány ani pronajímány žádným jednotlivcům, organizacím nebo společnostem třetích stran.

Pro tuto službu využíváme poskytovatele e-mailů třetích stran. Společnost poskytuje bezpečnou službu v souladu s příslušnými právními předpisy o ochraně údajů. Kromě odesílání e-mailů pro nás poskytují analýzu, jako je míra kliknutí, otevřené sazby, sdílení a přeposílání e-mailů, které jsme od nás obdrželi. To pomáhá zajistit, že poskytujeme informace, které jsou relevantní pro předplatitele, a měřit účinnost našeho marketingu a komunikace. 

10. Kontaktujte nás

Pokud byste se chtěli dozvědět více, nebo máte jakékoli obavy ohledně toho, jak jsou vaše údaje zpracovávány, nebo chcete podat žádost o přístup subjektu, kontaktujte:

Řadič dat
Bromley, Lewisham a Greenwich Mind
Anchor House, 5 Station Road, Orpington, Kent, BR6 0RZ
Tel: 01689 811222
E-mail: Data.Controller@blgmind.org.uk 

11. Právo podat stížnost

Pokud si kdykoli myslíte, že existuje problém se způsobem, jakým nakládáme s vašimi údaji, máte právo si na nás stěžovat prostřednictvím našeho běžného postupu pro vyřizování stížností, jehož podrobnosti naleznete na našich webových stránkách blgmind.org.uk nebo poslat e-mail na adresu Data.Controller@blgmind.org.uk

Můžete se také obrátit přímo na Informační komisi na adrese www.ico.org.uk

Aktualizováno v listopadu 2020